Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

de Bucataras Medi in Peste, 3 Iun 2013 | 4737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati scrumbie
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru cartofii fondanti
  • 4 cartofi
  • ulei
  • o cana supa de legume
  • unt cat o nuca
  • rosmarin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti:

Se curata pestele,se spala si se lasa la scurs.

In acest timp facem urmatorul amestec: zeama de lamaie, ulei, sare si piper macinat. Nu am trecut cantitatile pentru ca acest amestec fiecare il face dupa propriul gust. Cu acest amestec ungem bine atat la exterior cat si in interior scrumbiile.

Se incinge bine gratarul, dupa care se pun scrumbiile pe el. Lasam sa se faca bine pe o parte dupa care intoarcem pe cealalta parte. Cand scrumbiile sunt bine facute si frumos rumenite se iau de pe gratar. Sa nu va imaginati ca treaba cu gratarul a fost indeletnicirea mea...hihihi...banuiti cine s-a ocupat ,da?

In timp ce George se ocupa cu grataritul eu m-am ocupat de garnitura. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai grosute. Ii condimentam cu sare si piper. Punem la incins ulei, adaugam cartofii si lasam sa se rumeneasca circa 3-4 minute la foc mare. Micsoram focul ,adaugam cateva fire de rozmarin si untul, intoarcem cartofii si lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte dupa care adaugam supa de legume fierbinte .Lasam sa dea in clocot dupa care dam la cuptor pentru circa 15 minute. Cartofii trebuie sa fie rumeniti la suprafata iar in interior cremosi.

Lichidul ramas poate fi folosit ulterior la prepararea diferitelor sosuri.

Se serveste scrumbia calda (peste care aruncam cateva capere) alaturi de cartofii fondanti.

Si nu uitati, merge si un pahar cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Scrumbie la gratar